En basit ve en pratik tatlılardan biri. Sadece ramazanda değil bence her zaman afiyetle tüketilebilecek bir lezzet. Hem çok hafif, hem ferahlatıcı, hem de çok kolay hazırlanan geleneksel bir tarif.
1 paket
güllaç
2 lt. süt
½ su bardağı
toz şeker
Ceviz
(yaklaşık 1 su bardağı)
Vanilya
(isteğe bağlı)
Esasında
bütün malzemeyi göz kararı koyuyorum. Şekeri azar azar ekleyip koyuyorum ki çok
şekerli sevmiyoruz hepimiz.
Sütü ve
şekeri kaynatın. İsterseniz vanilya da ekleyebilirsiniz.
Güllaç
yapraklarını elinizle birkaç parçaya ayırın ve büyük, yayvan bir borcama bir
sıra koyun. Üzerine sıcak sütü bir kepçe yardımıyla gezdirin. Daha sonra bir
kat daha güllaç yapraklarını koyun ve yine süt ile ıslatın. Yapacağınız kadar güllaç
miktarının yarısına geldiğinizde o kata cevizin ¾ ünü yayın ve tekrar güllaç
yaprakları ile örtün. Süt ile ıslatın. Süt, güllaç yapraklarının üstünde bolca
olacak şekilde kalsın ki güllacınız çok kuru olmasın. En üste yine ceviz serpin
veya istediğiniz gibi süsleyin.