12 Haziran 2018 Salı

Güllaç



En basit ve en pratik tatlılardan biri. Sadece ramazanda değil bence her zaman afiyetle tüketilebilecek bir lezzet. Hem çok hafif, hem ferahlatıcı, hem de çok kolay hazırlanan geleneksel bir tarif.





1 paket güllaç
2 lt. süt
½ su bardağı toz şeker
Ceviz (yaklaşık 1 su bardağı)
Vanilya (isteğe bağlı)






Esasında bütün malzemeyi göz kararı koyuyorum. Şekeri azar azar ekleyip koyuyorum ki çok şekerli sevmiyoruz hepimiz.
Sütü ve şekeri kaynatın. İsterseniz vanilya da ekleyebilirsiniz.

Güllaç yapraklarını elinizle birkaç parçaya ayırın ve büyük, yayvan bir borcama bir sıra koyun. Üzerine sıcak sütü bir kepçe yardımıyla gezdirin. Daha sonra bir kat daha güllaç yapraklarını koyun ve yine süt ile ıslatın. Yapacağınız kadar güllaç miktarının yarısına geldiğinizde o kata cevizin ¾ ünü yayın ve tekrar güllaç yaprakları ile örtün. Süt ile ıslatın. Süt, güllaç yapraklarının üstünde bolca olacak şekilde kalsın ki güllacınız çok kuru olmasın. En üste yine ceviz serpin veya istediğiniz gibi süsleyin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...