4 Haziran 2021 Cuma

Çikolatalı çatlak kocaman kurabiye



Nefissss, enfesss, harika bir kurabiye. Bayıldımmmm.




50 gr. tereyağı

100 gr. bitter çikolata

100 gr. toz şeker

250 gr. un

3 yumurta

4 gr. kabartma tozu

Kaplamak için pudra şekeri




Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Toz şekeri ve yumurtaları mikserle mayonez kıvamına gelene dek 3-4 dakika çırpın. Un ve kabarma tozunu bir kapta karıştırın. Erimiş çikolatalı karışıma yumurtalı karışımdan biraz ekleyip spatula ile yedirin. Sonra bir kere daha aynı işlemi yapın. Daha sonra bütün çikolatalı karışımı çırpılmış yumurtaların olduğu kaba boşaltın ve hepsini yavaşça karıştırın spatula ile. En son unlu karışımı 3 kerede ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hamuru (bira cıvık bir hamur oluyor) streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin. Bu süre sonunda fırını 160°C de ısıtın. Hamurdan mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve pudra şekerine iyice bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve hafifçe üstlerine bastırın. Isınmış fırında 15-17 dakika pişirin.



 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...