Nefissss, enfesss, harika bir kurabiye. Bayıldımmmm.
50 gr. tereyağı
100 gr. bitter çikolata
100 gr. toz şeker
250 gr. un
3 yumurta
4 gr. kabartma tozu
Kaplamak için pudra şekeri
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına
gelene kadar bekleyin. Toz şekeri ve yumurtaları mikserle mayonez kıvamına
gelene dek 3-4 dakika çırpın. Un ve kabarma tozunu bir kapta karıştırın. Erimiş
çikolatalı karışıma yumurtalı karışımdan biraz ekleyip spatula ile yedirin.
Sonra bir kere daha aynı işlemi yapın. Daha sonra bütün çikolatalı karışımı
çırpılmış yumurtaların olduğu kaba boşaltın ve hepsini yavaşça karıştırın
spatula ile. En son unlu karışımı 3 kerede ekleyin ve spatula yardımıyla
karıştırın. Hamuru (bira cıvık bir hamur oluyor) streç filme sararak
buzdolabında 1 saat bekletin. Bu süre sonunda fırını 160°C de ısıtın. Hamurdan
mandalinadan biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve pudra şekerine
iyice bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve hafifçe üstlerine bastırın.
Isınmış fırında 15-17 dakika pişirin.