4 Haziran 2021 Cuma

Kahveli sıkma kurabiye


Bol kahve aromalı, tam da kahve tiryakilerinin ağzına layık bir kurabiye. Dokusu kremadan dolayı biraz yumuşak, tereyağından dolayı biraz kıyır.




120 gr. oda sıcaklığında tereyağı

70 gr. pudra şekeri

100 gr. krema

2 yemek kaşığı granül kahve

200 gr.dan 2.5 yemek kaşığı eksik un

2.5 yemek kaşığı nişasta



Granül kahve ve kremayı tel çırpıcı veya bir kaşıkla, kahve eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kasede birbirine yedirin. İyice karışınca, kahveli kremayı ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. En son unu ekleyin ve yedirin. Cıvık bir hamur olacak. Bunu, yıldız uç takılı sıkma poşetine doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Tepsiyi dondurucuya kaldırın ve yarım saat dinlendirin. Çıkarınca sıcak fırında 180°C de 13-15 dakika pişirin.



 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...