Bol kahve aromalı, tam da kahve tiryakilerinin ağzına layık bir kurabiye. Dokusu kremadan dolayı biraz yumuşak, tereyağından dolayı biraz kıyır.
120 gr. oda sıcaklığında tereyağı
70 gr. pudra şekeri
100 gr. krema
2 yemek kaşığı granül kahve
200 gr.dan 2.5 yemek kaşığı eksik un
2.5 yemek kaşığı nişasta
Granül kahve ve kremayı tel çırpıcı veya bir kaşıkla, kahve
eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir
kasede birbirine yedirin. İyice karışınca, kahveli kremayı ekleyin ve tel
çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. En son unu ekleyin ve yedirin. Cıvık bir
hamur olacak. Bunu, yıldız uç takılı sıkma poşetine doldurun ve yağlı kağıt
serili tepsiye sıkın. Tepsiyi dondurucuya kaldırın ve yarım saat dinlendirin.
Çıkarınca sıcak fırında 180°C de 13-15 dakika pişirin.