Bol çikolatalı nefis bir tart.
Tabanı için:
1,5 paket eti burçak bisküvi
¾ cup fırınlanmış fındık (ben koymadım)
¼ cup kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Dolgu malzemesi:
1+1/4 cup krema
250 gr. bitter çikolata
2 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya
1 çimdik tuz
Glazür için:
2 yemek kaşığı krema
55 gr.bitter çikolata
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı ılık su
Bisküvileri ufalayın ve diğer taban malzemelerini de ekleyip
kaşıkla iyice karıştırın. Avucunuzun içinde sıkınca toparlanıyorsa tamamdır.
Bunu tart kalıbına yayın ve elinizle hafif kenarlara doğru iyice bastırarak
yayın ve 175°C sıcak fırında 10 dakika fırınlayın.
Çıkınca oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu arada dolgu
için kullanacağınız kremayı kaynama noktasına gelene dek ısıtın ve bu sıcak
kremayı karıştırma kabındaki çikolatanın üstüne dökün. Biraz bekleyin ve iyice
karıştırın. Yumurtaları kırın ve telle çırpın. Vanilya ve tuzu ekleyin ve
karıştırın. Bunu kalıptaki bisküvili tabanın üstüne yavaşça dökün ve 22-25
dakika pişirin. Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Onu beklerken glazürü hazırlayın. Kremayı ısıtın ve
çikolatanın üstüne dökün. Karıştırın ve bal ile suyu ekleyin. İyice karıştırın
ve soğumuş tartın üstüne dökün. Kalıbı elinizde sağa sola eğerek yayılmasını
sağlayın.