Ağızda dağılan nefis bir klasik kurabiye tarifi. Pakmaya'nın bitter kurabiye çikolatası ile daha da lezzetlenen bir çay saati kurabiyesi.
250 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 tatlı kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı pakmaya kurabiye çikolatası (bitter+sütlü)
Aldığı kadar un
Fırını 175°C de ısıtın. Derin bir karıştırma kabında
tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı elinizle karıştırın. Çikolata hariç
diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak, ipeksi kıvamda bir hamur elde edin.
Elinizde çok oyalamadan yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstleri
çatlayıp, alt kısımları hafif renk değiştirene dek pişirin.