28 Nisan 2014 Pazartesi

Kuru incirli kurabiye




Daha önce yaptığım kremalı kurabiyenin kuru incirli versiyonu. Bu da diğeri gibi nefis oldu.





1 kase çırpılmış krema
½ su bardağı pudra şekeri
125 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
2,5 su bardağı un
İç malzemesi:
Kuru incir (küçük küçük doğranmış)
Ceviz (ufak parçalar halinde)
Üstü için:
Pudra şekeri

Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, avucunuzda açın ve içine ceviz+incir koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180°C sıcak fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üstlerine pudra şekeri serpin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...