Nefis portakal aromalı bir çay saati lezzeti.
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
¾ su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Portakal suyu, sıvıyağ ve rende kabukları katıp çırpmaya devam edin. Kabartma
tozu ve unu da ekleyerek biraz daha çırpıp kalıba boşaltın. 180°C
sıcak fırında yaklaşık 40 dakika, kürdan temiz çıkana dek pişirin.
Portakallı krema:
1 kutu sıvı krema
4 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 portakalın suyu
Krema ve şekeri hafif katılaşana
kadar çırpın. Portakal suyunu da ekleyin biraz daha çırpın ve buzdolabına
kaldırın.