21 Nisan 2014 Pazartesi

İki malzemeli bitter çikolata keki




Sadece 2 malzeme ile yapılan nefis bir çikolata ziyafeti. Çok basit ve çok leziz.





3 yumurta
165 gr. bitter çikolata


15-20 cm.lik kalıbın altına ve yanlarına yağlı kağıt serin. Fırını 170°C de ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, aklarını buzdolabına kaldırın. Çikolatayı ufak parçalar haline getirip benmari usulü eritin. Çikolatanın ılınmasını bekleyin ve daha sonra yumurtaların sarılarını içine katın ve tel çırpıcı ile iyice yedirin. Yumurta aklarını mikserle tepecikler oluşturacak şekilde çırpın. Öyle ki kabı ters çevirince dökülmesin. Çırptığınız akları 3 seferde çikolatalı karışıma ekleyin. Her seferinde, spatula ile,  katlama usulü karıştırmak suretiyle, yumurta beyazını çikolatanın içine yedirin. Karışımı kaba boşaltın ve birkaç kez nazikçe masaya vurarak kabarcıkların çıkmasını sağlayın. 170°C fırında 30-40 dakika (ben 34 dak. pişirdim) pişirin. Fırından çıkınca iyice soğumasını bekleyerek kabından çıkarın. Üstüne pudra şekeri serperek servis edin.   





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...