Sadece 2 malzeme ile yapılan nefis bir çikolata ziyafeti. Çok basit ve çok leziz.
3 yumurta
165 gr. bitter çikolata
15-20 cm.lik kalıbın altına ve yanlarına yağlı kağıt serin.
Fırını 170°C
de ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, aklarını buzdolabına
kaldırın. Çikolatayı ufak parçalar haline getirip benmari usulü eritin.
Çikolatanın ılınmasını bekleyin ve daha sonra yumurtaların sarılarını içine
katın ve tel çırpıcı ile iyice yedirin. Yumurta aklarını mikserle tepecikler
oluşturacak şekilde çırpın. Öyle ki kabı ters çevirince dökülmesin. Çırptığınız
akları 3 seferde çikolatalı karışıma ekleyin. Her seferinde, spatula ile, katlama usulü karıştırmak suretiyle, yumurta
beyazını çikolatanın içine yedirin. Karışımı kaba boşaltın ve birkaç kez
nazikçe masaya vurarak kabarcıkların çıkmasını sağlayın. 170°C
fırında 30-40 dakika (ben 34 dak. pişirdim) pişirin. Fırından çıkınca iyice
soğumasını bekleyerek kabından çıkarın. Üstüne pudra şekeri serperek servis
edin.