Hafif tatlı, leziz, yumuşacık bir kek tarifi.
2 su bardağı pudra şekeri
½ neskafe fincanı kadar tereyağ
8 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı sıvı vanilya
½ su bardağı süt
Aldığı kadar un
Tereyağını yarısı yumuşamış yarısı erimiş hale gelene kadar
sıcak fırında bekletin. Pudra şekeri ve tereyağı bir kaba koyun ve tel çırpıcı
ile birbirlerine karışana kadar karıştırın. Sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
Yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Sütü ekleyin ve çırpıcı ile çırpın. En son
un ve kabartma tozunu ekleyin, iyice karıştırıp yağlanmış kalıba boşlatın. 180°C
de ısınmış fırında 35 dakika pişirin.