28 Eylül 2012 Cuma

Türk kahveli tiramisu




Muhallebisi için:
1 kg. süt
2,5 Türk kahvesi fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri
Pandispanyayı ıslatmak için :
1 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1-1,5 yemek kaşığı Türk kahvesi
Üstü için :
Kakao

Önce muhallebiyi pişirdim. Bütün malzemeleri karıştırıp kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocağı kapadım. Labne peynirini de ekleyip kaşıkla karıştırdım. Daha sonra da 6-7 dakika mikserle çırptım. Pandispanyanın yarısını  borcama koyup süt+şeker+Türk kahvesi karışımının yarısı ile ıslattım. Muhallebinin yarısını pandispanyanın üstüne döküp aynı işlemi bir kez daha yaptım. Üstüne kakao serpip soğuması için buzdolabına kaldırdım.  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...