19 Eylül 2012 Çarşamba

Kızılcık reçeli



Yaz iyice elini eteğini çekmeden bir reçel yayınlayayım dedim. Yazdan reçel yapıp kışın yemesi ve arkadaşlara dağıtması çok keyifli oluyor. Mayhoş mayhoş güzel bir reçel kızılcık reçeli.


1 kg. kızılcık
Yaklaşık 750 gr. toz şeker

Kızılcıkları yıkayıp tencereye koydum ve üstünü şekerle örttüm. (Ben reçel yaparken şekeri göz kararı koyuyorum.)  Kısık ateşte kaynattım. Arada oluşan köpükleri topladım. Meyveler şeffaflaşmaya başlayınca ufak bir kaseye 1-2 kaşık reçel koyup buzdolabında bekletiyorum. Soğuyunca 1-2 dakika da oda sıcaklığında bekletiyorum ve kıvamına bakıyorum. Çok sulu değilse ocağı kapatıyorum. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...