Yaz iyice elini eteğini çekmeden bir reçel yayınlayayım dedim. Yazdan reçel yapıp kışın yemesi ve arkadaşlara dağıtması çok keyifli oluyor. Mayhoş mayhoş güzel bir reçel kızılcık reçeli.
1 kg. kızılcık
Yaklaşık 750 gr. toz şeker
Kızılcıkları yıkayıp tencereye koydum ve üstünü şekerle
örttüm. (Ben reçel yaparken şekeri göz kararı koyuyorum.) Kısık ateşte kaynattım. Arada oluşan
köpükleri topladım. Meyveler şeffaflaşmaya başlayınca ufak bir kaseye 1-2 kaşık
reçel koyup buzdolabında bekletiyorum. Soğuyunca 1-2 dakika da oda sıcaklığında
bekletiyorum ve kıvamına bakıyorum. Çok sulu değilse ocağı kapatıyorum.