21 Şubat 2011 Pazartesi

Tahinli kek



Tahinin yumuşacık dokusu enfes. Ve tabiki o mis gibi tahin kokusu çok cezbedici. Sıcacık çayın yanında nefis gitti.

3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
½ su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri, şeker eriyene ve mayonez kıvamıma gelene kadar çırptım. Tahin, yağ ve yoğurdu ekleyip homojenleşene kadar çırpmaya devam ettim. En son un ve kabartma tozunu ilave edip orta devirde biraz daha çırptım. Yağlı kağıt serili borcama döktüm ve 170°C de kürdan testi uygulayarak pişirdim. Fırından çıkınca üstüne biraz tahin gezdirdim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...