24 Şubat 2011 Perşembe

Fırında beşamel soslu tavuk



Normalde tavukla aram pek iyi değildir ama değişik tarzlarda pişirilince severim. En çok şinitzel olarak sonra da bu şekilde. Belki de tavuğun tadını baskıladığı içindir :)
Bu tarifi sevgili 'yelpazesu-not defterimden' arkadaşımızın düzenlediği hobidünyam yemek etkinliğine gönderiyoruz. Bol katılımlı bir etkinilk olsun arkadaşım. Şimdiden kolay gelsin. Sevgiler.



Bir bütün tavuk
Beşamel sos
Kaşar peynir rendesi

Beşamel sos :
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
Süt
Tuz

Tereyağ eritilip, un ilave edilir ve hafif, kokusu çıkana kadar, rengi çok fazla değişmeden kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için devamlı karıştırılır. İsterseniz çırpma teliyle karıştırabilirsiniz. Boza kıvamından biraz daha koyu olunca tamamdır. Bir iki fokurdadıktan sonra altı kapatılır ve tuz ilave edilir.

Tavuklar haşlanıp küçük parçalara ayrılarak borcama yerleştirilir. Üstlerine beşamel sos dökülür. En üste ise rende kaşar peynir serpilip kaşarlar kızarana kadar 175°C de fırınlanır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...