3 Haziran 2016 Cuma

Peynirli milföy tart



Yine milföy tabanlı pratik ve nefis bir tat. Ama bu sefer tuzlu. Bol peynirli ve enfes.


9 tane kare milföy
2 tane havuç
1 tane kabak
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
½ kalıp beyaz peynir
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
½ paket sıvı krema

Kekik



Milföyleri 3’ e 3 birleştirerek büyük bir kare elde edin. Elinizle birbirlerine yapıştırın. Alt kısmı çıkan bir turta kabına yerleştirin. Fazlalıkları bir bıçak yardımı ile kesin. Elinizle kenarlarını düzeltin. Yanlarına ve tabanına çatalla delikler açın. Üstüne yağlı kağıt serin ve kabarmasını önlemek için nohut yerleştirin. 180°C de sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.
Bir karıştırma kabında peynirleri, yumurtayı,  kremayı ve kekiği karıştırın. Tart kalıbına yayın.

Havuçları ve kabağı sebze soyacağı ile incecik dilimler halinde doğrayın ve rulo şeklinde sarın. Bunları peynirli karışımın üstüne hafifçe bastırarak dizin. Havuçların üstüne bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Sıcak fırında 180°C de yaklaşık 40 dakika pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...