14 Mayıs 2011 Cumartesi

Beyaz çikolatalı brownie



!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yayınladığım ama blogger'ın azizliğine uğrayan brownim. Bir iki gündür sürekli gidip gelen bu gönderim, sonunda yorumları silinmiş, etiketleri değişmiş olarak geri geldi. (korku filmi gibi:) Başka bloglardan baktığımda gönderi görünüyor ama sayfa açılmıyordu ki birkaç arkadaşımın blogunda da aynı şey oldu sanırım. Aynı gün ve yakın zamanlarda yayın yapmıştık. Onların yayınlarında da durum aynı sanırım. O yüzden yorum yazan arkadaşlarımından blogger adına ben özür diliyorum :)



Evde bitter çikolata olmadığı bir gün :) aşkım bebem ''brownie yaparmısın lütfennnn'' diye ısrar edince el mahkum kalkıp evdeki beyaz çikolata ve kakao ile bir brownie yaptım. İlginç tarafı tadı çok da değişik olmadı. Hatta pek anlaşılmıyordu bile beyaz çikolata ile yapılıp, içinde bitter çikolatanın omadığı :) Oktay Usta'nın dediği gibi ''mutfakta çareler tükenmez'' :))

Bitter çikolatalı tarif ise burada.







2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
120 gr. beyaz kuvertür çikolata
4 yemek kaşığı kakao
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz

Yağları ve ufak parçalara bölünmüş çikolataları kısık ateşte eritin. Kakaoyu da katıp iyice karıştırın. Çikolatalı karışım biraz ılınırken yumurtaları ve şekeri çırpın. Çikolatalı karışımı ve tuzu katıp biraz daha çırpın. En son un ve kabartma tozunu da ekleyerek çok az daha karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye yada borcama döküp 175°C önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz bıçakla kareler halinde kesin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...