10 Şubat 2011 Perşembe

Patatesli soğanlı tuzlu kek





Daha önce 2 kere yaptığım bu güzel tuzlu kek tarifini , üstünden çok zaman geçince yazmayı unutmuşum. Tarifi sevgili Aslı Hanım'ın blogundan almıştım. İşte bu leziz kekin yapılışı.


3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4-5 orta boy patates(tavla zarı büyüklüğünde küp şeklinde)
1 küçük soğan (küçük küçük doğranmış)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı biber


Fırını 180°C de ısıtın. Yumurta, yoğurt ve yağı mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma katın. Kaşıkla karıştırın. Soğan ve patatesi ekleyin, karıştırın. Yağlı kağıt serili borcama boşaltıp, düzgün bir şekilde yayın. Üstüne susam ya da çörek otu serpebilirsiniz ve ya zeytin dizebilirsiniz. Üstü kızarana kadar pişirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...