24 Mart 2008 Pazartesi

Selma Kurabiyeleri : 1)Halka kurabiye 2)Mantar kurabiye 3)Kakaolu fındıklı kurabiye

Sevgili kuzenciğimizin yaptığı, kıyır kıyır ağızda dağılan mantar kurabiyeler; dışı kakao ve pudra şekerli, içi fındıklı gevrek kurabiyeler; ağızda eriyen halkalar ve çikolatalı kurabiyeler...

1) Halka kurabiyeler :

Malzemeler :

250 gr. tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında)

1/2 çay bardağı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı toz şeker

1 veya 2 tatlı kaşığı tuz

1 yumura (sarısı içine, beyazı üstüne)

Aldığı kadar un

üstü için susam

Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde rulo haline getirip uçlarını halka olacak şekilde birleştirin. Yağlı kağıda dizerek üstüne yumurta akını sürün ve susam serpin. Üstleri hafif kızarana dek pişirin. Afiyet şeker olsun...

2) Mantar kurabiye : Malzemeler : 200 gr. buğday nişastası 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı pudra şekeri 125 gr tereyağ ya da margarin 1 yumurta 1 paket kabartma tozu Kakao Bütün malzemeyi yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir küçük cam şişe ya da herhangi küçük yuvarlak bir kalıbı önce kakaoya batırın, daha sonra hamurun üzerine hafifçe bastırın. Yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış fırında renklerini çok değiştirmemeye dikkat ederek pişirin. 3) Kakaolu fındıklı kurabiye : Malzemeler : 1 yumurta 1 paket margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında) 1 su bardağı dövülmüş fındık 5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üstü için : kakao ve pudra şekeri Bütün malzemeyi hamur yoğurma kabında yoğurun. Cevizden küçük parçalar koparıp yağlı kağıda dizin. Önceden ısıtılmış 175C fırında pişirip, fırından çıkarır çıkarmaz pudra şekeri ve kakolu karışıma bulayın. Hepsi bu kadar işte...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...