Mis kokulu, ağızda dağılan bir kurabiye tarifi. Kolaycacık yapılabilen, leziz bir çay keyfi kurabiyesi.
Hamurun bir kısmına damla çikolata kattım.
200 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
¾ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu
2 portakal kabuğu rendesi
Damla çikolata (isteğe bağlı)
Fırını 170°C de ısıtın. Tereyağı ve pudra şekerini
birbirlerine karışana kadar yoğurun. Portakal kabuklarını ve yumurtayı ekleyin
karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir
hamur elde edin. İsterseniz damla çikolata ekleyebilirsiniz. Küçük parçalar
koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Sıcak fırında hafif
renkleri değişene kadar pişirin.