11 Mayıs 2015 Pazartesi

Portakal kabuklu mini kurabiye



Mis kokulu, ağızda dağılan bir kurabiye tarifi. Kolaycacık yapılabilen, leziz bir çay keyfi kurabiyesi.
Hamurun bir kısmına damla çikolata kattım.





200 gr.tereyağı (oda sıcaklığında)
¾ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı (silme) kabartma tozu
2 portakal kabuğu rendesi
Damla çikolata (isteğe bağlı)


Fırını 170°C de ısıtın. Tereyağı ve pudra şekerini birbirlerine karışana kadar yoğurun. Portakal kabuklarını ve yumurtayı ekleyin karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. İsterseniz damla çikolata ekleyebilirsiniz. Küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Sıcak fırında hafif renkleri değişene kadar pişirin.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...