8 Mayıs 2015 Cuma

Çikolata kremalı şık kurabiye




Hem sunum olarak çok şık hem de çok leziz bir kurabiye. Yapılışı ise oldukça basit.


Malzemeler :

200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
½ su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un (yaklaşık)
1 paket vanilya

Ganaş krema için:
200 gr. bitter çikolata
200 ml. sıvı krema (1 kutu)

Süslemek için fındık






Öncelikle ganaş kremayı hazırlayın. Sıvı kremayı küçük bir sos tenceresine koyup kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Ocağı kapatın ve küçük parçalar halindeki çikolatayı kremaya ekleyin. Çikolatalar eriyip homojen bir karışım oluncaya dek karıştırın. Oda sıcaklığına kadar bekletip daha sonra kıvamlanması için buzdolabına kaldırın.
Fırını 160°C de ısıtın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Vanilya ve unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşacık ele yapışmayan harika dokulu bir hamur oluyor. Hafif unladığınız tezgahta 0,5 cm.kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Sıcak fırına koyun ve kenarları hafif renk değiştirene kadar pişirin.

Kurabiyeler tam olarak soğuduktan sonra krema sıkma torbasına büyük yıldız uç takın ve ganaşı doldurup kurabiyelerin üstüne sıkın. Süslemek için de üstlerine fındık koyun ve buzdolabında saklayın.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...