Hem leziz, hem pratik bir kurabiye.
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
4 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı kırılmış fındık
Toz şekeri ve sıvıyağı karıştırma kabında çatalla karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve homojenleşene kadar çatalla karıştırın. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Yumuşacık, hafif ele yapışabilen bir hamur oluyor. O yüzden daha fazla un eklemeyin. En son çikolata ve fındığı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok yuvarlamadan yağlı kağıda dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 160°C de yaklaşık 12-15 dakika (çok kurutmadan) pişirin.
Soğuduktan sonra ben bazılarına pudra şekeri serptim.