Eskiden ağzıma sürmezdim favayı. Hatta baklayı bile hala çok sevmem. Ama artık bayılıyorum favaya. O yumuşak, ipeksi dokusu çok hoşuma gidiyor.
Yapılışına gelince :
Kuru bakla
Sıvıyağ
Tuz
Toz şeker
Baklayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün, üstünü geçecek kadar su ilave edip iyice ezilene kadar orta hararette haşlayın, arada su ilave etmek gerebilir. Ama suyu azar azar ilave edin çünkü süzülmeyecek. Baklalar iyice ezilince ve suyunu çekince yağ, tuz ve şekeri damak zevkinize göre ekleyin. Biraz daha kısık ateşte kaynatın ve altını kapatın. Blendırdan geçirin (kıvamı çok koyu olmamalı çünkü durdukça katılaşıyor, ama çok cıvık da olmamalı) ve servis tabağına koyun.