Taze bezelye (ben 1 kg kabuklu taze bezelye kullandım. Yani ayıklanmamış hali 1 kg)
Sıvı krema (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
Tuz
Toz şeker
Sıvı yağ
Bezelyeleri ayıkladıktan sonra üstlerini örtecek kadar su koyup güzelce pişiriyorum. Renkleri değişip açık yeşilden koyu yeşile dönmeye başlayınca tuzunu, şekerini ve yağını koyuyorum. Bunları göz kararı koyuyorum. Herkesin damak zevki farklı.Suyunu çekip iyice pişmesini bekliyorum. Ama çok kuru olmamalı çünkü soğuyunca kuruyor.Piştikten sonra soğumasını bekliyorum ve blendırla iyice püre haline getiriyorum.Sonra kremasını da ekleyip biraz daha pişiriyorum. hepsi bu kadar işte. Herkese afiyet şeker olsun.