10 Ocak 2019 Perşembe

Yeni yıl pastası -Yılbaşı pastası


Yılbaşında kendimiz için hazırladığımız ç,kolata kremalı, çilekli ve yabanmersinli pastamız.
Pandispanya olarak her zaman çok beğendiğimiz ve hazırlaması çok pratik olan,kendinden nemli kakaolu pandispanyayı kullandık.

Pandispanya:
2 cup (400 gr.) toz şeker
1+3/4 cup (245 gr.) un
¾ cup (75 gr.) kakao
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tuz
2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
1 cup (240 ml.) ılık su veya kahve
1 cup (240 ml.) süt
½ cup (120 ml.) sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı sıvı vanilya





Fırını 180°C de ısıtın. 3 tane 23 cm.lik pandispanya kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.
Geniş bir karıştırma kabına şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu koyup tel çırpıcı ile karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları, kahveyi, sütü, yağı  ve vanilyayı yine tel çırpıcı ile çırpın. Sıvı malzemeyi kuru malzemenin üstüne dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı 2 kalıba eşit miktarda paylaştırın ve ısıttığınız fırına koyun. 27-32 dakika pişirin. Ortasına kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa tamamdır.

Kreması ise çikolatalı krema. Tarifi burada.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...