Geleneksel Türk mutfağının en güzel ve hafif tatlılarından biri. Yapımı kolay bir o kadar da lezzetli.
Tarif Arda'nın mutfağı'na ait.
Malzemeler:
1 lt. süt
1 su bardağı
şeker
1 su bardağı
badem tozu
1 yumurta
sarısı
1 paket
vanilya
2 yemek
kaşığı nişasta
3 yemek
kaşığı su
1 avuç file
badem
Süt, şeker, yumurta, vanilya, badem tozu ve yumurta sarısını bir tencereye koyun. Hepsini bir tel çırpıcı ile ocağı açmadan karıştırın. Hepsi karışınca orta ateşte pişirmeye başlayın.
Bu arada bir küçük kasede nişasta ve suyu nişasta eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 8-10 dakika sonra nişastayı sütün içine ekleyin ve fokurdamaya başlayana dek tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edin.
Fokurdadıktan
sonra 2-3 dakika daha bekleyin ve ocağı kapatın. Kaselere bölüştürün. Bu arada
file bademleri bir tavada renkleri dönene kadar kavurun. Kaselere bölüştürdüğünüz
keşküllerin üzerlerini file bademle
süsleyin.