10 Nisan 2018 Salı

Keşkül




Geleneksel Türk mutfağının en güzel ve hafif tatlılarından biri. Yapımı kolay bir o kadar da lezzetli.
Tarif Arda'nın mutfağı'na ait.






Malzemeler:

1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı badem tozu
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı su
1 avuç file badem







Süt, şeker, yumurta, vanilya, badem tozu ve yumurta sarısını bir tencereye koyun. Hepsini bir tel çırpıcı ile ocağı açmadan karıştırın. Hepsi karışınca orta ateşte pişirmeye başlayın. 







Bu arada bir küçük kasede nişasta ve suyu nişasta eriyene kadar karıştırın. Yaklaşık 8-10 dakika sonra nişastayı sütün içine ekleyin ve fokurdamaya başlayana dek tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. 






Fokurdadıktan sonra 2-3 dakika daha bekleyin ve ocağı kapatın. Kaselere bölüştürün. Bu arada file bademleri bir tavada renkleri dönene kadar kavurun. Kaselere bölüştürdüğünüz keşküllerin üzerlerini  file bademle süsleyin.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...