Ara sosu sayesinde çıtır çıtır, el açması börekleri aratmayan bir börek.
4-5 tane yufka
1 kg. ıspanak
2-3 soğan
Beyaz peynir
Kırmızı pul biber
Sos için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
Soğanları sıvı yağ ile yağlayın. Bir kasede beyaz peynir ve
pul biberi ezin.Yufkaları fırça ile hazırladığınız sosla yağlayın. Önce ortadan
2’ye sonra da tekrar 2’ye bölün. Yuvarlak kısmına önce soğumuş kavrulmuş
soğandan şerit halinde yayın. Üstüne kestiğiniz çiğ ıspanaklardan yayın.
Bunların üstüne de peynir serpiştirin. Rulo halinde sarın. Gül şekli vererek
yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180°C sıcak fırında
altı ve üstü kızarana dek pişirin.