En sevdiğim böreklerden biri. Daha önce de tarifini vermiştim ama güncellemek istedim bu güzel lezzeti.
Malzemeler:
5 yufka
400 gr kıyma
2 tane kuru soğan (ince doğranmış)
Sıvı yağ
¾ su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz
Karabiber
Galeta unu
2 tane yumurta
Bulguru bir kaba alıp üstünü geçecek kadar sıcak su ilave
edip üstünü kapatın ve böylece bekletin. Bu arada sıvı yağda soğanları kavurun.
Ardından kıymayı da ekleyip onu da kavurun. Yeteri kadar tuz ve karabiber
ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve bulguru da ekleyip
karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste tezgaha yayın. Sigara böreği yapar gibi
hepsini 8 parçaya kesin.
Sonra hepsine hazırladığınız iç harcı paylaştırıp sigara
böreği sarar gibi sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta
ununa bulayıp kızgın yağda kızartın(ocağı en yüksek derecede çalıştırmayın ki
içleri hamur olmasın).
Biz kızartıp soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine
doldurup derin dondurucuya kaldırdık. Misafirler geldiği zaman çıkartıp yağlı
kağıt serdiğimiz tepside 180°C de ısıttık.