20 Nisan 2018 Cuma

Avcı böreği



En sevdiğim böreklerden biri. Daha önce de tarifini vermiştim ama güncellemek istedim bu güzel lezzeti.

Malzemeler:
5 yufka
400 gr kıyma
2 tane kuru soğan (ince doğranmış)
Sıvı yağ
¾ su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz
Karabiber
Galeta unu
2 tane yumurta




Bulguru bir kaba alıp üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip üstünü kapatın ve böylece bekletin. Bu arada sıvı yağda soğanları kavurun. Ardından kıymayı da ekleyip onu da kavurun. Yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve bulguru da ekleyip karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste tezgaha yayın. Sigara böreği yapar gibi hepsini 8 parçaya kesin. 




Sonra hepsine hazırladığınız iç harcı paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın(ocağı en yüksek derecede çalıştırmayın ki içleri hamur olmasın).

Biz kızartıp soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurup derin dondurucuya kaldırdık. Misafirler geldiği zaman çıkartıp yağlı kağıt serdiğimiz tepside 180°C de ısıttık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...