11 Şubat 2015 Çarşamba

Balkabaklı ve çikolatalı kurabiye



Hem çok leziz. hem sıvıyağlı, hem de çok basit bir tarif.
Tarifin orijinali ise burada...





Malzemeler:

1 cup balkabağı püresi
1 cup toz şeker
½ cup sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı (1 teaspoon) karbonat
1 tatlı kaşığı (1 teaspoon) süt
2 cup un
2 tsp (teaspoon) kabartma tozu
2 tsp. tarçın
½ tsp. tuz
1 tsp. vanilya
2 cup damla çikolata
½ cup ceviz (isteğe bağlı)

Balkabağı püresinin tarifi burada.




Yapılışı:

Fırını 175°C de ısıtın. Kabak, şeker, sıvıyağ ve yumurtayı tahta kaşıkla karıştırın. Ufak bir kasede karbonatı süt ile eritip kabaklı karışıma ekleyin ve karıştırın. Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta telle karıştırın. Bu toz karışımı kabaklı karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. En son sıvı vanilya ve çikolatayı ekleyin, karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye kaşık yardımı ile dizin. 12-15 dakika hafif kızarana dek pişirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...