Hem çok leziz. hem sıvıyağlı, hem de çok basit bir tarif.
Tarifin orijinali ise burada...
Malzemeler:
1 cup balkabağı püresi
1 cup toz şeker
½ cup sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı (1 teaspoon) karbonat
1 tatlı kaşığı (1 teaspoon) süt
2 cup un
2 tsp (teaspoon) kabartma tozu
2 tsp. tarçın
½ tsp. tuz
1 tsp. vanilya
2 cup damla çikolata
Yapılışı:
Fırını 175°C de ısıtın. Kabak, şeker, sıvıyağ ve yumurtayı
tahta kaşıkla karıştırın. Ufak bir kasede karbonatı süt ile eritip kabaklı
karışıma ekleyin ve karıştırın. Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta
telle karıştırın. Bu toz karışımı kabaklı karışıma ekleyin ve spatula ile iyice
karıştırın. En son sıvı vanilya ve çikolatayı ekleyin, karıştırın. Yağlı kağıt
serili tepsiye kaşık yardımı ile dizin. 12-15 dakika hafif kızarana dek
pişirin.