Nefis mi nefis bir kurabiye. İçi yumuşacık, dışı çıtır. Yapması da yemesi de keyifli.
Malzemeler:
56 gr (4 yemek kaşığı) tereyağı
230 gr. bitter çikolata
½ cup (100 gr.) toz şeker
2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 cup (195 gr.) un
1 çay kaşığı toz vanilya
¼ çay kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
Üstü için pudra şekeri ve toz şeker
Yapılışı:
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Yumurta ve şekeri mikserle orta hızda 1-2 dakika çırpın. Oda sıcaklığına gelmiş çikolatalı karışımı ekleyin ve çırpın. Bir kapta un, kabartma tozu,tuz ve toz vanilyayı tel çırpıcı ile karıştırın.
Bunu çikolatalı karışıma ekleyip çırpın. İyice karışınca
üstünü streç filmle kapatıp 2-3 saat, iyice sertleşene kadar buzdolabında
bekletin. Buzdolabından çıkınca tatlı kaşığı ile parçalar alıp (ceviz büyüklüğünde)
elinizde yuvarlayın. Önce toz şekere ardından pudra şekerine bulayın. Pudra
şekerine bularken her tarafının kaplanmasına dikkat edin. Yağlı kağıt serili
tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 165°C de 10-12 dakika pişirin.