4 yumurta
3,5 su bardağı un
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı yulaf
¼ su bardağı file badem
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kadar muskat cevizi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, muskat, file badem
ve yulafı geniş bir kapta tel ile karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları tel
ile biraz çırpın. Sırasıyla pekmez, şeker, süt ve yağı ekleyip telle çırpmaya
devam edin. Sıvı karışımı katı karışımın olduğu kaba boşaltın ve tel çırpıcı
ile çırpmaya devam ederek iyice karıştırın.
20 cm.lik 2 tane kalıbın dibine yağlı kağıt serin. Karışımı 2’ye ayırıp,
175°C
sıcak fırında pişirin.