5 Mart 2015 Perşembe

Bademli, yulaflı kek


4 yumurta
3,5 su bardağı un
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı yulaf
¼ su bardağı file badem
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
½ çay kaşığı kadar muskat cevizi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz






Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, muskat, file badem ve yulafı geniş bir kapta tel ile karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları tel ile biraz çırpın. Sırasıyla pekmez, şeker, süt ve yağı ekleyip telle çırpmaya devam edin. Sıvı karışımı katı karışımın olduğu kaba boşaltın ve tel çırpıcı ile çırpmaya devam ederek iyice karıştırın.  20 cm.lik 2 tane kalıbın dibine yağlı kağıt serin. Karışımı 2’ye ayırıp, 175°C sıcak fırında pişirin. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...