İsmindenden de belli olduğu gibi sihirli bir kek :) Bir karışım hazırlıyorsunuz 3 katmanlı bir kek-pasta çıkıyor ortaya.
Malzemeler:
1 cup (115 gr.) un
4 yumurta (oda sıcaklığında) (akları ve sarıları ayrılmış)
1 yemek kaşığı soğuk su
¾ cup (150 gr.) toz şeker
½ cup (125 gr.) erimiş, soğumuş tereyağı
1 yemek kaşığı vanilya (ben toz vanilya kullandım)
2 cup (500 ml.) ılık süt
1 tatlı kaşığı limon suyu veya sirke
1 tutam tuz
Tereyağını eritip soğutun. 20 cm.lik kare kalıba yağlı kağıt
serin. Yumurta aklarını sirke veya limon suyu ile çırpın. Yumuşak tepeler
oluşana kadar çırpmaya devam edin. Kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa tamamdır
J (Bu arada önce yumurta aklarını çırpıp aynı
mikser uçları ile sarıları çırptım). Başka bir kapta yumurta sarılarını ve
şekeri çırpın. Beyazlaşınca su, vanilya (sıvı olarak kullanacaksanız) ve tuzu
ekleyip çırpmaya devam edin. Soğumuş tereyağını ekleyin ve çırpın. Elenmiş unu
(ben toz vanilyayı bu aşamada ekledim) ekleyin ve çırparken yavaş yavaş da sütü
ekleyin ve çırpın. Yumurta aklarının önce 1/3 ünü ekleyip spatula ile
karıştırın. Daha sonra geri kalnaları ekleyin ve katlama usulü, alttan yukarı doğru
karıştırın. (çok cıvık bir kıvam oluyor.) Karışımı kalıba dökün. Önceden
ısıtılmış fırında 150°C de üstü altın rengi alana dek yaklaşık 70-80 dakika
pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca üstüne pudra şekeri serpin.