23 Mart 2015 Pazartesi

Limonlu brownie



Nefis ve  hafif bir brownie. Alıştığımız çikolatalı olandan biraz farklı. Ama lezzeti süper.
Tarifin orijinali burada.




1 cup un
¾ cup toz şeker
¼ çay kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta (oda sıcaklığında)
¼ cup suyu süzülmüş yoğurt (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (2 tane limonun)

Limonlu glazür:
1 cup pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı limon suyu (ben 2 kaşık koydum, azar azar eklemek gerekiyor)
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi




Fırını 175°C de ısıtın. Kek malzemelerinin  hepsini spatula ile bir kapta karıştırın. Küçük kare kalıbı (20*20) (benim kabım biraz daha küçüktü) alüminyum folyo ile döşeyin. Karışımı boşaltıp kenarlarını spatula ile düzeltin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Bu arada glazürü hazırlayın. Bir kaseye pudra şekerini koyun. Bir kaşık limon suyu ve limon kabuğu rendesini karıştırmaya başlayın. Şeker iyice limon suyuyla karışana kadar (toplamda 2 yemek kaşığı ekledim) karıştırın.

Keki fırından çıkarınca 10 dakika soğumasını bekleyin. Sonra kalıptan çıkarın ve folyodan dikkatlice ayırıp bir yağlı kağıt üstüne koyun. Glazürü üstüne sürün. Soğumasını bekleyin ve dilimlere ayırın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...