Daha önce yayınladığım elma püresi ile yapılan nefis bir az şekerli kek-ekmek. Tarifinde adı ekmek olarak geçiyor. Şekerinin az olması ekmeğe daha da çok benzemesine neden olmuş. Tarifin orijinali burada.
2 cup un (260 gr.)
1 tsp. kabartma tozu
1 tsp.karbonat
¼ tsp.tuz
1 tsp.tarçın
¼ cup kuru üzüm veya
kuru Frenk üzümü
¼ cup doğranmış ceviz, fındık v.s
2 yemek kaşığı yulaf
1 büyük yumurta
1 + ¼ cup (295 gr.) elma püresi
¼ cup sıvıyağ (55 gr.)
½ cup 120 gr. yoğurt
½ cup 105 gr. esmer şeker
½ tsp. sıvı vanilya
Fırını 180°C de ısıtın.
Geniş bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını
tel çırpıcı ile karıştırın. Ceviz, üzüm ve yulafı da ekleyip telle karıştırın.
Başka bir kapta yumurtayı telle biraz çırpın. Üstüne elma
püresini, yağı, yoğurdu, vanilyayı ve şekeri ekleyip tel çırpıcı ile
karıştırın. Sıvı karışımı kuru karışımın üstüne boşaltıp tel ile çırpmaya devam
edin. Altına yağlı kağıt serili baton kalıba boşaltın. Üsütne biraz yulaf
serpiştirin ve sıcak fırına yerleştirin. Altın rengini alana dek, 45-55 dakika
pişirin.