Bayram için hazırladığımız nefis bir börek. Hem yapımı basit hem de çok leziz. Kıyma ve mercimeğin uyumu bir harika gerçekten de.
4 tane yufka
Kıyma (300-350 gr.)
2 tanekuru soğan
Yeşil mercimek (1 su bardağına yakın)
½ çay bardağı kadar sıvıyağ
1-1,5 su baradğı süt
½ çay bardağı kadar su
Tuz
Kıymayı ve soğanı kavurun. Mercimeği haşlayıp kıymalı harcın
içine katın. Tuzunu da ekleyip ılınmasını bekleyin.
Büyük bir kasede süt, yağ ve suyu karıştırın.
Yufkayı serip bu sıvı karışımı fırça yardımıyla her tarafına
sürün. Yufkayı 2’ye katlayın ve düz tarafının olduğu yere kıymalı harçtan
koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye,
tepsinin ortasından başlayarak sararak
yerleştirin. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp her birinin bittiği
yerden diğerini başlatarak sarın. Üstüne fırça ile sıvı karışımdan sürün ve
üstünü streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün 180°C de
ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana dek pişirin.