25 Şubat 2013 Pazartesi

Damla çikolatalı sulu kek




Yumuşacık, sünger gibi bir kek.


4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı sıvıyağ
1 portakalın suyu
1 büyük neskafe fincanı SU
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kakao 
1 küçük çay bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un

Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, portakal suyu ve suyu ekleyin çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyin çırpın. Koyu boza kıvamına gelene dek unu ekleyin çırpın. En son damla çikolatayı ekleyin, çırpın ve yağlanmış kalıba dökün. 175°C fırında 45-50 dakika pişirin. Kürdan testi uygulayarak çıkarın.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...