4 Şubat 2013 Pazartesi

Tahinli, nefis çıtır rulolar (Baklavalık yufkadan)


Eminim herkes biliyordur bu nefis çıtırları. Ben ilk defa yaptım ve yedim veeee aşık oldum :) Nasıl güzel bir lezzet. Nasıl güzel bir kıyırlık. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Nefis, leziz, harika :))
Daha önce normal yufkalısını yapmıştım ama bu çok farklı, çok güzel. Zaten tahin tadına bayılırım. O yüzden beni benden aldı bu çıtırlar, anlayacağınız gibi :)




Baklavalık yufka
Tahin
Toz şeker
Ceviz
Pudra şekeri

Baklavalık yufkayı açıp yarısına 1 kaşık tahini yavaşça gezdirin. Sonra kat yerinden katlayıp 1 kaşık tahin daha serpiştirin üstüne. İstediğiniz kadar toz şeker serpip size yakın kenarına ince doğranmış cevizlerden bir sıra yayın. Oldukça sıkı bir şekilde sarıp önce 2’ye, sonra onları da 2’ye bölün. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 170-175°C de kızarana kadar pişirin. Soğuyunca isterseniz üstlerine pudra şekeri serpin.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...