Beyaz çikolata, kahve ve damla çikolatanın birlikteliğinden çıkan leziz bir kurabiye.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker (daha az konabilir)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı granül kahve
150 gr. beyaz çikolatalı krema
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
½ su bardağı damla çikolata
Kremanın yapılışı: 100 ml sıvı krema
100 gr. beyaz çikolata
Kremayı mikserle kabarana kadar çırpın. Benmari usulü
eritilmiş beyaz çikolatayı içine katıp iyice karışmalarını sağlayın. Bunun 150
gr. ını kullanın.
Yağ, yumurta ve toz şekeri çatalla karıştırın. Damla
çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. En son damla çikolatayı
ekleyin. Yumuşacık bir hamur oluyor. Cevizden daha küçük parçalar koparıp
yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstlerine bastırın. (Biz
sarımsak ezicinin arkası ile bastırdık) 175°C de, ısıtılmış fırında yaklaşık 12
dakika, hafif kenarları kızarana kadar pişirin.