Hem görüntüsü, hem tadı güzel bir kurabiye. Tarifi sevgili Aslı Hanım'ın blogunda (zeytin ağacı) buldum. Kendisine teşekkürler. Ellerine sağlık.
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
½ paket kabartma tozu
½ paket vanilya
Aldığı kadar un
Elmalı iç :
4-5 tane elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla suyunu çekene kadar
pişirin. İç malzemeler soğurken hamur
malzemelerini, pürüzsüz ve kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra dikdörtgen şeklinde açın ve iç
malzemesini yayarak rulo şeklinde sarın. Derin dondurucuda en az 20 dakika
bekletin ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. 170°C de pişirin.