17 Ocak 2012 Salı

Pırasalı poğaça



Daha önceden yayınladığım peynirli poğaça ile aynı hamurdan yapıldı bu poğaçalar. Sadece iç malzemesi farklı. Bayramda hazırlamıştık bu poğaçaları ama yayınlanması biraz geç oldu :)




1 su bardağı sulu yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta + 1 yumurta akı (sarısı üstü için)
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üstü için :
Yumurta sarısı
Çörek otu

Pırasalı harç :
Pırasaları ince ince doğrayıp sıvıyağda kavurun. Soğuyunca poğaçaların içine doldurun.

Un hariç diğerlerini elinizle karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp tezgahta elinizle açın pırasalı harcı koyun. Mekik şeklinde kapatıp kenarlarını  bastırın. Fazlalıklarını bardak kenarıyla alın. Tepsiye dizin, üstüne yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Isınmış fırında 175° C de üstleri kızarana kadar pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...