26 Şubat 2010 Cuma

Yoğurt çorbası (Yayla çorbası)

Eskiden benim pek sevmediğim, Alev'in ise bayıldığı bir çorba çeşidiydi yoğurt çorbası. Ama şimdi, yaşın ilerlemesine :) bağlı olarak herhalde, eskisi kadar yemek seçmez oldum. Ekşili tatları yemekte pek sevmem. Ama terbiyeli yapınca bu çorbayı gerçekten güzel oluyor.



Malzemeler :

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • şehriye
  • tuz
  • 3 su bardağı su
  • kırmızı pul biber
  • tereyağ
  • nane

Önce çorbayı yapacağınız tencerede suyu ısıtıyoruz. Su ısınırken yoğurdu bir kasede pürüzsüz olana dek bir çatalla çırpıyoruz. İçine yumurtayı da kırıp karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu da ekleyip karıştırdıktan sonra ısınan sudan kaşık kaşık su alıp yoğurdu ılıtıyoruz. Birer birer eklediğimiz suyla yoğurdu iyice açıp, ılındıktan sonra tencereye boşaltıyoruz. Kaynayınca şehriyesini ekliyoruz. En son tuzunu ve nanesini de koyuyoruz. Servis ederken kızdırdığımız tereyağda pul biberi yakıp çorbanın üstüne döküyoruz. Herkese afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...