19 Şubat 2010 Cuma

Zencefilli çikolatalı kurabiye

Hem baharatlı hem de çikolatalı bir kurabiye. İçinde tarçın, zencefil ve karanfil var. Bu aralar baharatlara takmış durumdayız. Değişik baharatlar ve tatlar deniyoruz. Genelde salatalarda kullanıyoruz ama bu sefer kurabiyede.


Malzemeler :
  • 150 gr. tereyağ
  • 2 yumurta
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 100 gr. sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 400 gr. un
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • üstü için pudra şekeri

Çikolataları ve tereyağını eritiyoruz. Kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Ilınmasını bekliyoruz. Şekeri büyük bir kaba alıp çikolatalı karışımı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Yumurtaları ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Başka bir kaba elediğimiz unu, tuzu, kabartma tozunu ve baharatları da ekleyip yoğuruyoruz. En az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Buzdolabından çıkarınca pudra şekeri serptiğimiz tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Üstüne de pudra şekeri serpiyoruz ve yayıyoruz şekeri. Yuvarlak kalıpla kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Yaklaşık 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra önceden ısıtılmış fırında 160 C de yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. (bizim fırın mini olduğundan sıcaklık ayarları değişebilir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...