125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
½ su bardağı pudra
şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için: pudra şekeri+tarçın karışımı
Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile karıştırmaya
başlayın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
20-30 dakika buzdolabında hamuru bekletin. Teflon bir tavayı kızdırıp içine 1-2
barbunya büyüklüğünde tereyağı atın ve iyice yayın. Daha sonra hamurdan cevizden daha küçük
parçalar koparın, yuvarlayıp elinizde düzeltin. İyice kızmış tavada arkalı önlü
kızartın. Çok narin bir hamur oluyor, çevirirken dikkat etmek lazım. Kızartıp,
tabağa alın. Soğuyunca pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üstlerine serpin.