4 Ekim 2013 Cuma

Tava Kurabiyesi



125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
½  su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Üzeri için: pudra şekeri+tarçın karışımı

Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile karıştırmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ekleyin. Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. 20-30 dakika buzdolabında hamuru bekletin. Teflon bir tavayı kızdırıp içine 1-2 barbunya büyüklüğünde tereyağı atın ve iyice yayın.  Daha sonra hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparın, yuvarlayıp elinizde düzeltin. İyice kızmış tavada arkalı önlü kızartın. Çok narin bir hamur oluyor, çevirirken dikkat etmek lazım. Kızartıp, tabağa alın. Soğuyunca pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üstlerine serpin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...