3-3,5 yufka
150 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek
Tuz
Sosu için:
2 su bardağı süt
½ su bardağı su
¼ su bardağı sıvıyağ
Soğanı kavurun, kıymayı ekleyin kavurun. Tuz ve haşlanmış
mercimeği ekleyin ve iyice karıştırın.
Tepsiye yağlı kağıt serin ve bir yufkanın kenarları dışarıda
kalacak şekilde yerleştirin. Üstüne 1-2 kaşık sos gezdirin ve yufkaların
yarısına gelene kadar aynı işlemi yapın. Yarısına gelince sos dökün ve harcı
yayın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ve kenarları kapatın ve sos
dökün. Mümkünse bir gece dolapta bekletin. 180°C ısınmış fırında üstü
kızarana kadar pişirin.