29 Kasım 2011 Salı

Niyokki (Gnocchi) hamurundan çörek

Canımcım Elif'imin (ellerine, yüreğine sağlık arkadaşım) niyokki (gnocchi) tarifini denediğim zaman artan hamuru dondurucuya koymuştuk. Sonra da o hamurla bu güzel çörekleri yaptık.
Yaptığım niyokkinin tarifi burada.


Artan niyokki hamuruna aşağıdaki malzemeleri ekleyerek bu şirin çörekleri pişirdik.

Dereotu

Maydanoz

sıvıyağ

Aldığı kadar un

Tuz

İçi için:

Peynir

Üstü için:

Yumurta sarısı

Çörek otu

Hamuru yoğurup parçalar kopardım. Avucumun içinde biraz açarak peynir koydum ve mekik şeklini verdim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptim. Isıtılmış fırında 180°C de üstleri kızarana kadar pişirdim.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...