Canımcım Elif'imin (ellerine, yüreğine sağlık arkadaşım) niyokki (gnocchi) tarifini denediğim zaman artan hamuru dondurucuya koymuştuk. Sonra da o hamurla bu güzel çörekleri yaptık.Yaptığım niyokkinin tarifi burada.
Artan niyokki hamuruna aşağıdaki malzemeleri ekleyerek bu şirin çörekleri pişirdik.
Dereotu
Maydanoz
sıvıyağ
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
Peynir
Üstü için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hamuru yoğurup parçalar kopardım. Avucumun içinde biraz açarak peynir koydum ve mekik şeklini verdim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptim. Isıtılmış fırında 180°C de üstleri kızarana kadar pişirdim.
