5 Mayıs 2008 Pazartesi

Kolay börek

Bu börek zamanımız kısıtlı olduğunda sıkça yaptığımız ve gerçektende çok pratik ve lezzetli bir börek. Kalabalık ve çocuklu misafirlerimiz geldiğinde tercih sebebi oluyor. İçine o an ne varsa koyuyoruz. Bazen peynirli, bazen patatesli, bazende en çok sevilen çeşidi olan mantarlı içle yapıyoruz. Bu kez peynirli yaptık.




Malzemeler :
Yufka (kaç tane olacağı size bağlı)
Süt
Sıvıyağ
İç malzemesi için: Peynir - lor - mantar- sosis- yada istediğiniz başka bir iç malzemesi
Mantarlı yapacaksanız; önce soğanı halka halka doğrayıp sıvıyağda kavurun. Sonra mantarları dilimleyip soğanla beraber az sulu olacak şekilde pişirin. En son da tuzunu ilave edin.Sosisli yapacaksanız; az bir miktar sıvıyağ ve biraz salçayı, salçanın kokusu gidene kadar pişirin. Azıcık su ile açın. Sosisleri dilimleyip salçaya ekleyin ve pişirin.Ya da peynirli veya lorlu yapabilirsiniz Hatta bunları istediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Gelelim yapımına;Önce yufkayı sigara böreği yapar gibi 8'e bölün.(yufka çok küçükse 6'ya da bölebilirsiniz).Her parçanın içine hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Ama çok sıkı sarmayın. Uçlarını da suyla ıslatıp yapışmalarını sağlayın.Sonra hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Derin bir kasede süt ve yağı karıştırın (ben göz kararı koyuyorum) Ama yağı çok fazla kaçırmamaya bakın.Sonra bir kaşık ile bu karışımı böreklerin üstünde gezdirin(ben her böreğe yaklaşık bir kaşık dolusu sütlü karışımdan döküyorum). İşte hazır. Sonra ısıtılmış fırında 180C de üstü ve altı kızarana kadar pişirin. İşte hepsi bu kadar. Herkese afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...