Hurma tadında, yoğun, çok az rafine şekerli bir kek. Hatta şeker hiç konmayabilir.
300 gr. hurma
1 tatlı kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un (200 ml.lik bardakla)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp derin bir cam kaba koyun.
Üstünü kaplayacak şekilde kaynar su ekleyin. Karbonatı da ilave edip yarım saat
bekletin. Bu sürenin sonunda suyun çoğunu ayırın geri kalanını rondo ile püre
haline getirin. Eğer kuru olursa ayırdığınız sudan ilave edebilirsiniz.
Bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu ve tuzu tel
ile karıştırın. Başka bir kasede yumurta, yağ ve yoğurdu tel çırpıcı ile
çırpın. Daha sonra kuru malzemeler, yumurtalı karışım ve hurma püresini biraya
getirin ve tel çırpıcı ile karıştırın. Yağlı kağıt serili 23 cm.lik bir kaba
karışımı boşaltın ve sıcak fırında 180°C de 35-40 dakika pişirin.