21 Haziran 2019 Cuma

Unsuz, badem keki


Bademli tarifleri çok seviyorum. Üstelik bu tarifte un da yok.





4 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış)
1,5 cup (150 gr.) badem tozu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
½ cup (100 gr.) toz şeker
2 yemek kaşığı (25gr.) toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
¼ cup file badem




Fırını 170°C de ısıtın. 20 cm.lik yuvarlak kalıba yağlı kağıt serin. Bir kapta yumurta aklarını bir çimdik tuzla çırpın. Daha sonra hafif köpükleşince 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Kar haline getirin. Başka bir kapta 4 yumurta sarısı ve 100 gr. toz şekeri 1-2 dakika beyazlaşana kadar çırpın. Limon kabuğu, vanilya ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Badem ununu da ekleyip spatula ile karıştırın.
Yumurta aklarını sarıların içine spatula ile azar azar ekleyerek yedirin. Karışımı kalıba boşaltın ve üstüne file badem serpin. 170°C de önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...