16 Haziran 2015 Salı

Çilekli pay (strawberry custard pie)



Hamurunu yapıp 2'ye ayırdığım tart-pay tabanı ile yaptığım ikinci tarif. Hamurun yarısı ile çikolatalı tart, yarısı ile bu çilekli payı yaptım.
Orijinalinin adı meyvelerin üstüne dökülen kremamsı hamurdan geliyor. Yapımı kolay tadı çok güzel bir pay. Taze taze çilek ile müthiş bir uyum olmuş. Tam tadı iyice soğuduktan sonra daha iyi anlaşılıyor. Bir gece buzdolabında bekleyince daha da güzel oldu bence. Tarifin orijinali burada.









Pay tabanının tarifi burada.

2 su bardağı doğranmış çilek
3 yumurta
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
1,5 cup toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Üstü için minik parçalar halinde tereyağı










Hazırladığınız pay kalıbının üstüne doğradığınız çilekleri yerleştirin. Geniş bir kasede yumurta, şeker, un ve sütü tel çırpıcı ile karıştırın. Çileklerin üstüne yavaşça döküp önceden ısıtılmış fırında 175°C de 1 saat pişirin. Yarım saatin sonunda tepsiyi ters çevirin. 1 saatin sonunda ortası hafifçe oynuyor olacak. İyice soğuduktan sonra servis edin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...