26 Mart 2014 Çarşamba

Çikolatalı tart





Nefis bir çikolata şöleni.


Tabanı:
250 gr. tereyağı (od sıcaklığında)
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Çikolatalı dolgu:
150 gr. tereyağı
240 gr. bitter çikolata
3 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un


Fırını 180°C de ısıtın. Hamuru yoğurup tart kalıbına yayın. Üstüne çatalla delikler açın. Bu arada çikolata ve tereyağı eritin. Soğuyunca şekeri ekleyip telle karıştırın. Yumurtaları teker teker yedirerek ekleyin. Unu ekleyin ve telle karıştırıp hamurun üstüne yayın. 180°C sıcak fırında kenarları altın rengini alana dek pişirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...