4 Kasım 2013 Pazartesi

Karamel soslu kremalı kek



2 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağından biraz az toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı krema
¾ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı su
Aldığı kadar un


Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krema, sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve koyu kıvamlı bir karışım elde edin. 180°C, ısınmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.




Karamel Sos:

1 cup toz şeker (yaklaşık orta boy 1,5 su bardağı)
½ cup sıvı krema
6 yemek kaşığı tereyağ


Malzemenin hepsini hazırladıktan sonra, toz şekeri derin bir sos tenceresine koyun. Kenarlardan eriyip, rengi değişmeye başladığında tel çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırın ve eritin. Eriyince hemen tereyağını ekleyin ve hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Ocağını altını söndürdükten sonra kremayıda ekleyerek iyice karıştırın. Benim sosumun içinde pütürcükler kaldığı için sıcakken tel süzgeçten geçirdim. Kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...