2 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağından biraz az toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı krema
¾ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı su
Aldığı kadar un
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Krema,
sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı
ekleyin ve koyu kıvamlı bir karışım elde edin. 180°C, ısınmış fırında yaklaşık
45-50 dakika pişirin.
Karamel Sos:
1 cup toz şeker (yaklaşık orta boy 1,5 su bardağı)
½ cup sıvı krema
6 yemek kaşığı tereyağ
Malzemenin hepsini hazırladıktan sonra, toz şekeri derin bir
sos tenceresine koyun. Kenarlardan eriyip, rengi değişmeye başladığında tel
çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırın ve eritin. Eriyince hemen tereyağını ekleyin
ve hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Ocağını altını söndürdükten sonra
kremayıda ekleyerek iyice karıştırın. Benim sosumun içinde pütürcükler kaldığı
için sıcakken tel süzgeçten geçirdim. Kavanoza koyup buzdolabında
saklayabilirsiniz.